Wednesday, September 20, 2006

Plesu & Liiceanu

Au o emisiune numai a lor. Doar ei doi, intr-un studio curatzel spre auster, discuta. Pentru cei hraniti cu 'Jurnalul de la Paltinis’ si alte delicatese ale epocii, este un festin intelectualo-voyeuristic; e ca si cand s-ar afla undeva in sufrageria unde cei doi venerabili stau de vorba.
La prima emisiune, tema alb/negru. Despre nuante, mai pe scurt. Nu cred ca mai e necesar sa precizez pe ce pozitii s-au situat cei doi. Discutia savuroasa, Plesu spontan, lejer, Liiceanu cu un discurs riguros, inchegat, mai sentimental. La un moment dat, Plesu anunta ca „simte ca e momentul pentru publicitate", Liiceanu baiguie ceva oarecum jenat, si Plesu se scoate magnific: anunta fara nici o urma de stinjeneala, chiar jovial, cu pofta: Publicitate!

5 comments:

Ionuka said...

hahaha. vreau si eu. oare se da pe internet?

k. said...

nu stiu. www.realitatea.net. e un sait destul de complex. poate poate.

Anonymous said...

incep sa ma satur si sa dispretuiesc marii intelectuali si ganditori, care din biblioteca lor neaerisita gasesc cele mai profunde si pertinente explicatii la tot ce ne inconjoara. politica, iubire, sri, becali, dumnezeu, adevar, indrazneala... ii adoram, ne graiesc cu vocea mintii noastre, dar ei stau in fotoliile din studio, si cuprind cu judecata lor intelepta TOT si JUST.
si romanu ce face? incarcat de probleme, se uita la dansii, afla explicatia pentru toate relele ce i se intampla si, cu sufletul mangaiat, se culca multumit. problemele lui nu mai exista, pentru ca niste intelepti i-au explicat cum a ajuns el in cacat. si acum stie. plesu si liiceanu empatizeaza cu el, sunt fratii lui.
deci astia care le stiu pe toate (aici nu-s ironica) sunt dusmanu romanului, pentru ca atat de frumos ii explica cum sta treaba, incat romanu simte ca nu mai are nici o treaba.
intelegi, kt?
ok, poate ca de fapt sunt atacata pentru ca nu-i prea vad pe aia care pun umaru, care misca un deget, ci doar pe aia care analizeaza de ce nu se pune umaru, si nu se misca degetu.
dar romanu tot multumit adoarme!

k. said...

diagnosticul e corect, saturatia e de inteles. insa uneori realmente pica bine ca niste oameni sa iti faca lumea inteligibila. asta poate conta chiar mai mult decat cine, ce face concret. mai departe, e treaba fiecaruia daca adoarme multumit sau isi schimba atitudinea.

k. said...

Liiceanu a confirmat, in emisiunea de azi, ca Plesu a avut un 'succes nebun' cu momentul 'Publicitate'.