Tuesday, April 08, 2008

'Occupied Japan'

voiam doar sa spun ca sunt bine, la serviciu e ok, vorbesc mai bine engleza, folosesc si expresii la zi, imi place in north vancouver unde stau, ma linisteste, insa ma oboseste uneori drumul, pot sa ma trezesc si la 9 fara 10 si ajung la timp la lucru, unde ma pot trezi in continuare, in general. as vrea sa discut zeci de lucruri pe zi, in mare tin de 'lumea in care traim' si pe care o descopar, dar si despre intamplari punctuale sau tot felul de anxietati ale mele. zilele astea am fost deprimata, fara motiv precis, sau din motive absolut minore pe care le resimteam in toata hipersensibilitatea mea, luau amploare sau se ramificau in diverse directii, toate triste, dar repet: nimic major.

acum ma duc la '432'* cum i se spune, l-am mai vazut la tiff insa era o sala plina-plina si de la jumatatea filmului nu m-am mai putut concentra ca imi trebuia la wc, scuze, si eram la mijlocul randului, ce ridicol. acum o sa ma pot concentra, ca unde ma duc eu la cinema nu e aproape nimeni. sa vedem. dupa aia mi-am zis sa ma duc la un concert, fie la autechre fie la morcheeba, alex zicea ca la autechre 'sunete sunete sunete' plus ca e cool, dar nu ma duc la nici unul, morcheeba e prea plictisitor, autechre totusi nu vibrez deloc.

am fost azi, ca a trebuit sa scriu nu de alta, la un magazin de antichitati si pretiozitati si fineturi, mi-am dat seama la un moment dat ca era asa de apasator, imi venea sa dau cu vitrinele cu cristaluri de pamant, nu sunt genul 'aristocratic' asta e clar. as tampi sa stau cu mobila din aia in casa. plus niste vagi aduceri-aminte din copilarie, case in care era asa, pe atunci imi placea mai mult. una din ele era chiar cu un etaj mai sus de unde sta darius.

*un film absolut perfect, fiecare secunda

13 comments:

alexedi said...

"plus ca e cool" ailee ce te-ai scos hahha

k. said...

hihi. acuma nu mai merge nici sa zicem ca am fost :)) ce sa fac daca prefer sinceritatea.. lasa ca voi stiti ca sunt cool :))

Anonymous said...

"de la jumatatea filmului nu m-am mai putut concentra ca imi trebuia la wc, scuze"...asta am patit si eu saptaminile trecute la "cocosul decapitat" a lu' Radu Gabrea. se rupe tot filmul...

marian

k. said...

o absolut. e aiurea, dar asa e.
(ha, ma simt mai bine ca ai recunoscut si tu, ma simteam un pic penal)

Ionuka said...

Marian, am visat cu tine. Ai venit aici. Ne-am luat camere la hotel, desi avem si locuinta aici, si geamurile aveau vedere spre un teren de golf imaculat si cladirile cele mai inalte din Atlanta. Cam atata mai tin minte.

Cata, de abia astept sa vorbim. Mi-e dor de tine si North Vancouver.

k. said...

dada, vb. azi. imi place ideea de teren de golf imaculat.

am urmarit acuma faza cu 'si atunci sa imi iau cursurile?'. doamne... si totusi inteleg.

Anonymous said...

Eu n-am putut să-l văd a doua oară până la capăt, e ca şi cum m-aş întoarce în timp ştiu că e un clişeu dar asta e.

k. said...

asa e, e o 'intoarcere in timp', pe mine nu ma deranjeaza, acuma pentru mine e si o intoarcere in spatiu, ceea ce face intoarcerea in timp mai usoara.

plus ca cred ca e necesar sa ne intoarcem in timp, sa nu uitam si sa scoatem la lumina. chiar am citit un 'statement' al lui cristian mungiu in care spunea cati oameni au venit fiecare cu povestea lor similara, pe care au tinut-o ascunsa...

insa la fel de adevarat e ca am urmarit filmul simtind junghiuri in fiecare secunda, atat de intens era tot si incarcat de emotie.

Anonymous said...

E interesant că nu trebuie să fi fost femeie, cu atât mai puţin să fi avut un avort în epoca de aur, ca să simţi că filmul ăsta vorbeşte despre tine.

Scenele cu recepţionistele mi se par mie cel mai greu de suportat, mă termină efectiv.

Iar scena din mijlocul filmului, cu discuţia de la masă, de ziua mamei băiatului... Doamne, discuţia aia am auzit-o de un milion de ori.

Filmul ăsta e o istorie întreagă.

Marian Palie said...

Ionuka, e frumos visul tau. Aproape de un videoclip. Zilele astea la citeva secunde dupa ce s a trezit imi spune: "Te am visat. Am vazut fata ta mare, mare, mare. Iar eu ma cataram pe ea. Dintii erau mari, mari si eu urcam pe iei cu scari. Apoi iti stergeam ochii. Si orice miscare a ochilor tai era ca o furtuna. Iar gura ta mirosea a cozonac".

marian

Anonymous said...

Stingo, EXACT. E un film care strikes a deep chord in oricine a trait vremurile alea. Iar scena discutiei e geniala. Am ramas interzisa cind am auzit ca a fost scripted cuvint cu cuvint!

Anonymous said...

nu stiu ce vedeti la filmu asta,sunteti necunoscatori,se vede
io ma iau dupa cei din breasla, nu-mi place finca "e slaab" , a decretat the expert - sorin cr.
cata, bratisea-te-as!!!
pe la vara atunci

k. said...

cocoshaneluzto cred ca a sosit momentul sa iti faci si tu blog. te pup.