Sunday, December 10, 2006

Re:

L-am revazut pe Edmond. Omul care stie ce nu mai vrea, dar nu stie inca ce vrea. Afla in chinuri. Vrea sa scape de frica si intrece masura, ajunge sa starneasca el frica. Se trezeste in salturi, se vrea demn si cade in ridicol. Are o inocenta induiosatoare dar cumva nepotrivita. Se descopera tarziu, prin gesturi impetuoase, cu consecinte grave. Isi gaseste linistea in conditiile cele mai improbabile, cu omul cel mai improbabil.

Le-am revazut pe Gilmore Girls, cu replicile lor witty, cu lucrurile care nu sunt lasate la voia intamplarii in oraselul in care oamenii se cunosc intre ei, in care se stie cine ce hram poarta. Mi-am dat seama de ce ma uit la Gilmore Girls; e o varianta de cetate ideala.

L-am reascultat pe Philip Glass (il ascult si acuma), pe care prima oara l-am auzit de la Stingo. La nesfarsit, tema din filmul Yes, multumesc Waver.

L-am revazut pe Corneliu Porumboiu, cu alaiul lui de personaje din A fost sau n-a fost. Da, Piscoci, Jderescu, Manescu, chinezul de la magazin, cameramanul din studioul local, copilul care si-a stricat instrumentul, copilul care danseaza o combinatie de latino cu muzica usoara cu manele.

L-am recitit pe Povestas, am rerasdiscutat chestiunile orasului si tarii si poporului, am revizitat clubul presei acum un loc somptuos, am retrait in memorie, pana la lacrimi, niste cuvinte care mi-au fost spuse, am redescoperit savoarea minunatului fruct care este portocala (nu stiu de ce, dar numai iarna imi da prin cap sa mananc portocale), m-am reindragostit de Antony (and the Johnsons), mi-am revizuit modelul ideal al blugilor, mi-am reanalizat cauzele apatiilor si mi-am reconstruit strategiile de combatere, am rememorat iarna cu revelionul 'distractia interzisa' .

3 comments:

unda said...

Daca ninge, e vremea portocalelor. Asa de bine mi s-a infipt asta in cap, de parca iarna ar fi recolta. Imi dau seama de ridicol numai cand aici ma trezesc spunand printre copiii Americii "hmmm it smells like Christmas" cand desfac o portocala. Iar ei habar nu au de ce o spun si nici nu vor avea vreodata. Caci nu vorbim de lucruri asa de triste.

Yes: ...muzica, ok, dar filmul, filmul il stii? Si daca da, ti-a placut?

k. said...

da, da, 'it smells like christmas' cand desfaci o portocala..

am vazut filmul insa marturisesc ca m-am cam impiedicat in intelegerea limbii engeleze vorbite in proza sau in versuri. si m-am mai impiedicat in jocul actoricesc al lui. il voi revedea cu siguranta, cel mai probabil atunci cand voi procura o subtitrare in limba romana.

as vrea sa vezi 'orlando', tot de sally potter. dupa virginia woolf, cu tilda swinton, cu muzica lui jimmy sommerville.

unda said...

Orlando e pe lista (lista mea Netflix). Si acuma ca imi spui de jimmy chiar nu mai am rabdare. Iar Yes as vrea si eu sa il vad cu subtitrare, insa subtitrare in engleza (sunt obisnuita sa folosesc aceasta optiune chiar si la filmele in engleza ca de obicei dvd-urile o au si culmea tocmai cand am vazut acest film a lipsit).